Arma Havuz | Prefabrik Havuz Yapımı
Paylaş

Haberler

Sayfayı İncele

Prefabrik Havuzlarda Tuz Cihazı Kullanmanın Avantajları

09.11.2020

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen tuz cihazı kullanımı prefabrik havuz yaptıran müşterilerimizin en çok tercih etmiş olduğu havuz ekipmanı olarak dikkat çekiyor. Tuz cihazının kullanımın tercih edilmesinin en önemli sebebi prefabrik havuz kullanıcılarının daha hijyenik ve sağlıklı bir havuz kullanmak istemesi gelmekte. Kısaca bahsetmek gerekir ise tuz cihazlarının çalışma prensibi şu şekildedir.

 

Filtrelenmiş su havuza beslenmeden önce tuz jeneratörünün titanium plakalarından geçerek ölçüm elektrotlarının bulunduğu hazneye gelir. Ph ve redox elektrotlarıyla okunan değerler doğrultusunda havuza gereken komutlar jeneratör tarafından otomatik olarak sağlanacaktırpH elektrodu değeri okur ve ekrandaki set değerinin üzerine çıktığında cihaz otomatik pH kontrolünü devreye sokar. Set değerine ulaştığında jeneratör, pH dozajını devre dışı bırakır.

 

Redoks gerilimi, havuz suyundaki dezenfeksiyon maddelerinin oksidasyon ve mikrop öldürme etkisi için olan bir değerdir. Okunan redox değerine göre titanyum plakalar devreye girerek tuzlu sudan elektroliz yöntemiyle hipoklorik asit üretimini sağlar. Bu sistemin prefabrik havuz kullancısını sağladığı en büyük avantajlar ise daha sağlıklı ve kimyasal kullanımını azaltmasıdır. Bununla beraber gözlerde kulaklarda boğalarda oluşan tahrişleri engeller ve rahatsız edici klor kokusunu ortadan tamamen kaldırır. Bağlı klor oluşumu azaldığı için hoş olmayan ve istenmeyen koku ve tat oluşumlarını ortadan kaldırır.

WhatsApp chat
WhatsApp chat