Arma Havuz | Prefabrik Havuz Yapımı
Paylaş

Haberler

Sayfayı İncele

Prefabrik Havuz mu? Betonarme Havuz mu?

24.08.2021

Prefabrik havuz ve betonarme havuz arasındaki farkı öğrenmek ister misiniz? Sitenize, evinizin veya yazlığınızın bahçesine yaptıracağınız havuz için betonarme havuz mu yoksa prefabrik mi tercih edeceğinizi bilmiyor musunuz? Karar aşamasının oldukça güç olduğunun farkında olarak, sizlere bu iki havuz arasındaki farkları, havuzların kendi içlerinde avantajları ve dezavantajları hakkında detaylı bilgi vermek isteriz.

 

Uzun yıllar boyunca geleneksel betonarme havuz kullanımı, hem ülkemizde hem de yurtdışında oldukça yaygın bir haldeydi. Fakat özellikle 2000’li yılların başından itibaren Avrupa’da prefabrik havuz yapımı konusunda büyük oranda bir artış görülmeye başlandı. Son yıllarda ülkemizde de giderek tarih olmaya başlayan geleneksel betonarme havuzlar, yerini prefabriklere bırakmaya başladı. Bunun en önemli nedenlerinden biri elbette ki uzun süreli kullanım açısından çok daha avantajlı olmasıydı.

 

Zaman içinde havuz kullanımı sırasında, havuzlarda çatlaklar ve sızıntılar meydana gelmektedir. Prefabrikte ise böyle bir durum söz konusu değildir. Betonarme havuzlarda aşınmanın fazla olması uzun ömürlü olmasının önüne geçmektedir. Bunun dışında derz aralarında oluşan yosun ve bakteri oluşumu da uygun hijyen ortamının sağlanamamasındaki en belirgin etkendir. Pek çok havuz firması prefabrik konusunda çok daha hızlı işçilik çıkartmaktadır. Dolayısıyla kısa sürede kurulumu tamamlanmış havuzlar ortaya çıkmaktadır.

 

Firmamız, Türkiye’de en fazla bilinen havuz firmalarından biridir ve sektöründe lider konumdadır. Bunun nedeni kullandığımız malzemelerin birinci sınıf kalitede olmasının yanında elbette kusursuz işçiliktir. Havuz yapımı konusunda model tercihi yaptıktan sonra, bu gibi durumların dikkate alınması çok önemlidir. 

WhatsApp chat
WhatsApp chat