Arma Havuz | Prefabrik Havuz Yapımı
Paylaş

Haberler

Sayfayı İncele

Liner Kaplama Sistemlerinde Daha Az Klor

05.12.2021

Liner kaplama uygulanan havuz modelleri diğer havuz yapımı işlemlerinden daha farklı temizlik süreçleri içermektedir. Bunun sebebi ise %100 bakteriden koruma özelliği oluşundan kaynaklanmaktadır. Betonarme havuz tiplerinde derz, seramik işlemler uygulanmaktadır. Bunlar ister istemez derz aralarında oluşacak mikropları ve yosunlaşmaları getirmektedir.

 

Her ne kadar taban temizliği istenilen seviye de yapılmış olsa da derz aralıkları içerisinde kalan mikroorganizmalara bazen çözüm bulunamamakta ve bu durum devamında da havuz suyunun insanlara mikrop bulaştırması ile sonuçlanmaktadır.

 

İnsanlar bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için liner kaplama sistemlerinin avantajlarından yararlanmaktadır. Liner kaplama anti bakteriyel bir özellik sunuyor oluşundan dolayı havuzun içerisinde mikropların temizlenmesi için kullanılan klor seviyesine çok fazla ihtiyaç duymamaktadır.

 

Kendi özelliğinde sunmuş olduğu bu avantaj sayesinde klor seviyesi çok az miktarlarda havuzun Ph dengesini koruyabilmek adına uygulanmaktadır. Klor her ne kadar tüm havuz bakımları için kullanılıyor olsa da aşırı klorun insan sağlığını kötü etkileyecek faktörleri de bulunmaktadır.

 

Tüm havuz firmaları başta olmak üzere havuz işletmeleri ve evinde havuz kullanımı olan kişiler tüm havuz modelleri ne uygulanan liner kaplama sistemlerini yaptırmaktadırlar. Eğer sizler de böyle bir arayış içerisinde iseniz hemen bizlerle irtibata geçebilir hem prefabrik havuz yapımı hakkında hem de dilerseniz liner kaplama hakkında aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz.

WhatsApp chat
WhatsApp chat