Arma Havuz | Prefabrik Havuz Yapımı
Paylaş

Haberler

Sayfayı İncele

Prefabrik Havuz Bakımı Nasıl Yapılır

06.01.2020

Prefabrik havuz sahipleri havuz bakımının ne kadar önemli bir uygulama olduğunu iyi bilirler. Yanlış verilen eğitimler veya kulaktan dolma yapılan havuz bakımları ihtiyaçlarınıza çözüm olamadığı gibi size hijyen ve sağlık açısından sorunlar oluşturur. Arma Havuz olarak prefabrik havuzlarda havuz bakımı nasıl yapılır nelere dikkat edilmelidir bu konularla ilgili size bilgi vermeye çalışacağız. Havuz bakımı su dolumu yapıldıktan sonra şoklama ile başlar. Havuza klor takviyesi yapıldıktan sonra klor içindeki moleküller bakteri, virüs ve mantar gibi zararlı maddeleri yok eder. Prefabrik havuzlarda suyun parlak ve berrak olması havuzun hijyenik olduğunu göstermez.
 
Gözle görülmeyen su içinde yaşayan zararlı maddeler klor sayesinde havuzunuzda bulunamaz ve sudaki mikroplar yok edilir. Prefabrik havuzlarda kullanılan liner kaplamalı havuzlarda derz boşlukları olmadığı için derzlerde oluşan bakteri yosun gibi zararlı maddeler linerin yüzeyinde bulunmaz. Prefabrik havuz şoklamalarında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır.
 
 
1- Şoklamada kullanılacak klor günlük klor kullanımının 5-6 katı olmalıdır.
 
2- Şoklama yapmadan önce havuz suyunun Ph değeri 6.8 -  7.2 aralığında olmalıdır.
 
3- Kloru bir kovanın içersinde ahşap bir çubuk yardımıyla karıştırın. Klorun havuzun her yerine temas etmesi için kova ile etrafında gezerek havuzun içine boşaltın.
 

WhatsApp chat
WhatsApp chat