Arma Havuz | Prefabrik Havuz Yapımı
Paylaş

Haberler

Sayfayı İncele

Hazır Havuz Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır?

16.11.2021

Hazır havuz bakımı işleminin nasıl yapıldığı hem işletmeler tarafından hem de evlerinde havuzu olanlar tarafından araştırılan konular arasında yer almaktadır. İster prefabrik havuz, ister hazır havuz olsun insanlar havuzlarının değerlerini nasıl koruyabileceklerini ve bakımının nasıl olması gerektiğini öğrenmeye çalışmaktadırlar.

 

Bizde bugün sizler için havuz modelleri ne nasıl temizlikler uygulamanız gerektiği konusunda sizleri bilgilendireceğiz. Hazır havuz bakımı için öncelikle dikkat etmeniz gereken en önemli unsur yosunlaşmanın önüne geçmek ve Ph seviyesi insan sağlığına uygun sayılan 7,2-7,8 derecelerinde tutmaktır. Bunların dışında neler yapmanız gerektiğini listeleyerek anlatacağız.

 

  1. Suyun yüzünde toz ve kir devamlı oluşacağı için havuzunuza uygun filtreleme yöntemini devamlı çalıştırmanız gerekmektedir.
  2. Havuz suyunu değiştirmeye özen göstermeniz yılda en az 1 kez suyun tamamen değişmesini sağlamanız gerekmektedir.
  3. Aylık periyod yüzeysel ve klor temizliğine özen göstermeniz gerekmektedir.
  4. Her hafta duvar tabanlarını temizlemeniz elzemdir.
  5. Sık kullanılan havuz modellerinde Ph dengesini günde en az 2 kez ölçmeniz gerekmektedir.
  6. Ph düşürücü, yosun giderici, sıvı toparlayıcı ve klor gibi kimyasal temizlik ürünleri kullanmanız gerekir.
  7. Havuz temizliğinizin daha hijyenik ve hızlı gerçekleşmesi için havuz temizleme motoru kullanabilir yan duvar temizliklerini de hızlıca halledebilirsiniz.

Hazır havuz bakımı bu uygulamalar sayesinde daima temiz olacaktır. Rutin bir şekilde dikkat ettiğiniz temizlikler suyun bulanıklaşmasına ve mikrop üretmesine engel olacaktır.

WhatsApp chat
WhatsApp chat