Arma Havuz | Prefabrik Havuz Yapımı
Paylaş

Haberler

Sayfayı İncele

Tuz Cihazı Nasıl Çalışır

13.02.2020

Prefabrik havuzunuzda kullanacağınız tuz cihazı havuzda klor kullanımını tamamen ortadan kaldırır. Gözlerde , boğazda ve kulaklarda oluşan tahrişler büyük oranda azalır. Bağlı kor oluşumunu azalttığından istenmeyen tat ve kokular büyük oranda azalır. Klor oluşumuyla sudaki organik maddeler ve zararlı mikroorganizmalar yok edilir. Pahalı ve ağır toz veya sıvı klor bidonlarınız depolamanıza gerek kalmaz.
 
Sürekli olarak klor kullanımı olmayacağı için büyük oranda tasarruf sağlar. Tamamen otomatik klorlama sistemi ile dezenfeksiyon daha kontrollü olur. Her türlü havuz kaplamasına uygun kullanım olanağı vardır.
 
 
TUZ CİHAZI NASIL ÇALIŞIR ?
 
Sodyum klorür yada sofra tuzu saf, zararsız ve doğada kolaylıkla bulunabilen bir maddedir. Fakat tuz tek başına havuzu temizleyemez. Tuz cihazları prefabrik yüzme havuzları için otomatik olarak klor üreten bir sistemdir. Sistemin çalışması için yüzme havuzunda ¼ konsantrasyon oranında  tuz gerekmektedir. Saflığı en az %99.8 olan saf NaCl tuzu kullanılır. Tercih edilen tuz susuz granül halde, yemeklik tuz kalitesinde ve iyotsuz olmalıdır.
 
Tuz cihazları havuzunuzda bulunan tuzu serbest klora çevirerek havuzunuzun suyunu dezenfekte eder. Kendi klorunuzu doğal bir yöntemle üretmenizi sağlar. Eloktroliz sonucu reaksiyonlardan da anlaşıldığı gibi tuz kaybınız olmaz. Tuz kaybı sadece havuzunuzun geri yıkaması sırasında olur.
 
...
 

WhatsApp chat
WhatsApp chat